Ανακαλύψτε το EULiST στη Βραδιά του Ερευνητή ΕΜΠ 2024!

Το EULiST φέτος, για ακόμη μία χρονιά, θα συμμετέχει στη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 στο κτήριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πολυτεχνείου Πατησίων από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ. Όπως κάθε χρόνο,  έχει προβλεφθεί χώρος προβολής στην Ευρωπαϊκή Γωνιά στο αίθριο του κτηρίου Αβέρωφ, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για τις δράσεις και τις ευκαιρίες που παρέχει το EULiST. Ελάτε να μας βρείτε στο stand του EULiST που θα αποτελέσει έναν από τους πιο φιλόξενους και διαδραστικούς χώρους της εκδήλωσης!

Φέτος, εκτός από την προβολή video με στιγμιότυπα από τη συμμετοχή των φοιτητών στο 1ο φοιτητικό συνέδριο της Βιέννης αλλά και από τα προηγούμενα χρόνια δράσης της συμμαχίας, έχει, επιπλέον, οργανωθεί μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες:

  1. Το EULiSTθα συμπεριλαμβάνεται στους 3.000 χάρτες που θα διανεμηθούν για το χαρακτηριστικό κυνήγι θησαυρού της Βραδιάς.
  2. Έχει δημιουργηθεί ένα παιχνίδι – quiz, μέσω Kahoot, για παιδιάμε σκοπό οι μικροί επισκέπτες να έρθουν πιο κοντά στην κουλτούρα και την ιστορία των 10 χωρών στις οποίες βρίσκονται τα πανεπιστήμια – μέλη του EULiST, αλλά και να μάθουν και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες και fun facts για εκείνες με διασκεδαστικό τρόπο.
  3. Έχει δημιουργηθεί ένα παιχνίδι – quiz, μέσω Kahoot, για φοιτητέςπου θα τους ψυχαγωγήσει και συγχρόνως θα τους ενημερώσει για τις δράσεις του EULiST που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί (BIP, Student Conference), αλλά και για τις μελλοντικά προγραμματισμένες, μέσω φωτογραφικού υλικού και επεξηγήσεων. 
  4. Έχει προγραμματιστεί ένα «ταξίδι» στην Ευρώπη μέσω ενός χάρτη σε στυλ κολλάζ των Πανεπιστημίων-μελών της Συμμαχίας, που θα παρουσιάζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε χώρας (πανεπιστημίου)-μέλους της συμμαχίας και θα αναδεικνύει τη μοναδικότητα αυτής, αλλά και τη σημασία της πολυπολιτισμικότητας και του ευρέος ακαδημαϊκού φάσματος του προγράμματος. Κεντρική θέση θα κατέχει η Αυστρία, καθώς στη Βιέννη στο TUWien (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Βιέννης) διεξήχθη το 1ο φοιτητικό συνέδριο του EULiST, φέτος το καλοκαίρι. Θα απολαύσουμε και «στιγμές» του συνεδρίου μέσα από τον «φακό» των ίδιων των συμμετεχόντων του ΕΜΠ.

Σας περιμένουμε όλους εκεί για να γνωρίσετε από κοντά την Ομάδα μας και τις καινοτόμες δράσεις της!

PreviousEULiST Blended Intensive Programme at IMT in France on Student Engagement
NextEULiST’s First-ever Participation in the EAIE Annual International Education Conference and Exhibition